Kauniit ja kohteliiat sanat, hyvä käytös, ilman sydäntä mukana, on kuin huono näytös. Ulkokuori kauneinkin voi sut harhaan johtaa, jos sisältä sen löydy ei aitoa kohtaa. Hyvä ja aito käytös elämässä pitkälle kantaa, takaisin sulle ne varmasti myös hyvää antaa.

Mitä ikinä antakaa sulle ystävä rakas, se hänelle moninkerroin pyri antamaan takas. Minne ikinä sinä milloinkin matkaat, muista myös silloin ystävät rakkaat.
Tosi ystävyys kestää maailman myrskyt, ei kaada sitä pienet eikä suuret tyrskyt. Tänään siis muista ystävää hyvää, häntä kiitä ja kumarra syvää.

Toiset paljon liikkuu ja jumppaa, toiset tanssii valssia ja humppaa. Toiset kaikenlaisia asioita keräilee, toiset mielellään myöhään heräilee. Toiset on käsistään käteviä, toiset jollain muulla tavoin päteviä. Siis turha on murheita huolia kantaa, elämällä on jokaiselle jotain hyvää antaa.

Yksi asia on varmaa, vielä loppuu tää keli harmaa. Aurinko pilvet hajoittaa, itsensä esille majoittaa. Sitten taas nautitaan kauniista säästä, päästään liukaudesta ja jäästä. Kevät kovaa vauhtia lähenee, harmaat talvi päivät vähenee.

Varovasti ulkona nyt pitää muistaa, helposti ihmis jalka nyt alta luistaa. Meillä liukkaat miehiä kaataa, emäntä yksin nyt meidän kanssa lenkit raataa. Poika kaatu käsi murtu, isäntä kaatu sen selkää nyt on surtu. Vaivat noi onneksi paranee nopsaa, miesten jalat iloisesti lenkillä kopsaa