Joskus sitä vasta jälkeenpäin hokaa, et on ehkä tullut tehtyä pari pientä mokaa. Aikaasi älä tuhlaa niitä surren, vaan haasteisiin uusiin käy hammasta purren. Huumorihan on elämänsuola, yhtä varmasti kun valuu setterin kuonosta kuola 

 

 

Kivi, paperi, sakset, millä turkki hoidetaan mielessäs lasket. Paperilla homma helpolta näyttää, kiveä siihen ei voi käyttää. Sakset on siis oikea vaihtoehto, kauniin turkin elinehto.

 

Kohta on tämäkin vuosi tassuteltu, välillä aikalailla hassuteltu. Ensi vuodesta tulee varmasti myöskin huikee, läpi vuoden naamalla pysyy ilme muikee. Uuden vuoden lupauksia jos aiot antaa, päätökset läpi vuoden muista kantaa.

 

Uudenvuoden aattona ihmiset raketteja ampuu yön selkään, itse niitä vain vähän pelkään. Päästää ne kovan äänen ja paukun, levottomaksi saa monen haukun. Ihmisten ajatuksia välillä on vaikea tietää, koetetaan vain tämäkin sietää 

 

 

Näillä keleillä kun kuononsa ovesta ulos pistää, heti sitä pakkanen napakasti nipistää. Tunne ei silti oo liian raisu, ihmisten ilme vaikka välillä on vaisu. Aurinko mukavasti turkkia hellii, harmi kun ei oo lunta missä kellii

 

Kymmenen nuorta miestä hyökkää sen kimppuun, yhteen mustaan limppuun. Ihmisten hätä on kotona suuri, kävisivät sinipaitaisilla tuuri. Eikö limppuja enemmän vois kentälle heittää, ei alkais nuorilla päässä keittää. Ymmärrys mun ei tähän riitä, ei mulla muuta siitä.

 

Ulkona kipakasti paukkuu pakkanen, tiukasti isännän käsissä pysyy rukkanen. Maa tassujen alla kylmää hohkaa, valitata silti en edes tässä kohtaa. Lämmin sydän mielen virkeänä pitää, kevään siemen, usko pois, se ilmassa jo itää.

 

 

Isännän syliin sohvalla laske sä kuono, huomaat paikka se ei oo huono. Katseenne siinä kun kohtaa, rapsutukseen korvan takaa se johtaa. Hetkessä tuossa on hetken taikaa, onhan se teidän yhteistä aikaa.

 

Jos päätäsi vanne kiristää, tulen ja aion päivääsi piristää. Huolet murheet haihtuu tuuleen, hymy nousee meidän huuleen. Ystävä ei sua jätä pulaan, saa se ympäriltäs jään sulaan.

 

Maa valkeana lumesta hohtaa, tassut puhtaan hangen kohtaa. Setteri lumesta kovasti tykkää, ei joudu lumikolaa se lykkää. Nyt eletään hetkessä tässä, kauniissa talvisessa ulkoilu säässä

 

 

.Nyt julistetaan alkaneeksi viikonloppu, kenelläkään ei ole mihinkään hoppu. Yhteistä aikaa se enemmän tietää, aamulla ei tarvi herätyskello ääntä sietää. Arjen rutiinit hetkeksi taakse saa jäädä, ei mikään meidän aikatauluja säädä. Hyvää viikonloppua!

 

Autot pakkaseen hyytyy, ihmiset pikku hiljaa kylmiin keliin ryytyy. Setteri ei moisia sure, sitä ei pikku pakkanen pure. Onhan talvi vain yksi vuodenaika Suomen, vielä tulee aika kun näemme kukkivan tuomen

 

Jos sua tää lyhyt pakkas jakso haittaa, eikä tahdo lenkkeily kylmässä aina maittaa. Silloin pitää asia tämä muistaa, pääsääntöisesti sulla asiat hyvin luistaa. Ruokaa riittää katto pään päällä, ei tarvi yöpyä ulkona edes huonolla säällä. Kiitollinen siis ole asioista noista, kaikkialla ei ole kotia samanmoista

 

Ei paukku pakkaset meitä enää haittaa, lenkkeily taas mukavalta maittaa. Ulos ryntää nyt siis koko sakki, syytä silti on muistaa päähän laittaa lakki. Ulkoilu on taas yhtä juhlaa, älä siis sisällä aikaa tuhlaa. Rentouttavaa viikonloppua🐶

 

Välillä joudut esittään et sulla on kova kuori, olit sitten vanha tai nuori. Aina ei saa heikkouksiaan näyttää, joku voi niitä sua vastaan käyttää. Älä silti turhia huoli, kaikista meistä löytyy myös se herkempi puoli.

 

Oon tässä välillä koittanut pohtia, miks maailmassa on niin paljon epäkohtia. Toisten tekemisistä kovasti nähdään vaivaa, suurennuslasin avulla vikoja esiin koitetaan kaivaa. Vähempikin kyttääminen varmasti riittäis, jos vaikka välillä hyvistä teoista kiitäis. Paremmin asiat silloin täällä ois, niin minä luulen usko pois.

 

Jos joskus tuntuu että asiat ei luista, silloin yksi asia muista. Katseesi eteenpäin tiukasti luo, uusi päivä varmasti onnen taas tuo. Positiivinen asenne sua eteenpäin kantaa, hyvän olon taas se sulle antaa.

 

Kuka enää kylmää tammikuuta muistaa, ajatukset jo kevättä kohti luistaa. Menossa on nyt kuukausista helmi, tuo talven viimeinen kelmi. Kohta on siis kevät jo täällä, pysytään me vain positiivisella päällä. 

.